Reseptit

 

Rapeaa voitaikinaa ja samettista vaniljakreemiä. Olen totaalisen koukussa portugalilaisiin pastel de nata leivoksiin. Ajattelin kokeilla miten tätä klassikkoa voisi hieman muokata ja päätin korvata kyseisen leivonnaisen valkoista sokeria kotimaisella premium hunajalla ja raikastaa makua sitruunan kuorella. Lopputulos on yksinkertaisesti...

Todella nopea, helppo rapea ja suolainen naposteltava vaikka vappubrunssille. Tätä yhdistelmää voit käyttää hyvin myös vaikka tacon täytteenä tai salaatin seassa.

Tataki on japanista kotoisin oleva kypsennystekniikka. Sitä voidaan käyttää niin lihaan kuin kalaan. Sen ideana on paahtaa kuumalla pannulla lihan tai kalan pinta niin että se jää sisältä täysin raa'aksi. Voit tarjota sen erilaisilla lisukkeilla ja kastikkeilla, osana ateriaa tai vain naposteltavana sellaisenaan.

Mongolian beef

13.04.2021

Ei ehkä nimenä niin tuttu ruoka mutta jos otsikko olisi "kiinalaisten ravintoloiden naudanlihaa ja sipulia" aukeaisi se ehkä hieman paremmin. Tämä kyseinen annos on ollut itselleni aina se -the one and only- take away annos kiinalaisesta ravintolasta, lihaisa, suolainen ja ihanan mehukas. Jos olet joskus miettinyt miksi aasialaisissa ruoissa liha...

Jos olet joskus kuullut pastasta nimeltä penne al'arrabbiata ja satuit vielä tykkäämään siitä on tämä pasta ehdottomasti makuusi. 'Nduja on Italian Calabriasta kotoisin oleva pehmeä salami, joka on jopa niin pehmeä että sillä voisi voidella leivän. Se saa potkunsa peperoncino chilistä ja ensi kertaa sitä käytettäessä kannattaa olla varovainen ettei...

Hyvä ystäväni pyysi tekemään julkaisun pizzasta. Koin että minulla ei juurikaan ole aiheeseen mitään annettavaa. Pizza on pizza ja se on nyt muodissa. Kaikki ovat tehneet pizzaa ja luultavasti kaikilla sen tekeminen on aika hyvin hallussa. Juteltuamme hetken pizzoista oivalsin kuitenkin että voisihan sitä jotenkin leikkisämminkin lähestyä, eikä...

Otsikossa on tarkoituksella ensin kastike. Toisin kuin se on opittu ruokalistoilta lukemaan. Itselleni ruskea kastike oli portti kokkaamisen maailmaan. Se oli ensimmäisiä ruoan laittoon liittyviä asioita mitä muistan minulle opetetun. Se oli ahaa elämys, kun tajusin kuinka monta ruokaa tämän kastikkeen kanssa tai avulla voisi valmistaa ja miten...

Kaikkien lempiruoka ainakin jossain kohtaa elämää on ollut epäilemättä lasagne. Joillain meistä se on pitänyt suosikin paikkansa koskaan sieltä tippumatta. Eri versioita tästä lohturuokien kuninkaasta on varmasti yhtä monta kuin on tekijöitäkin. On väitettyjä totuuksia ainoasta oikeasta reseptistä tai kokoamistyylistä. Olen kuullut sellaisenkin...

Samaan aikaan rapea ja pehmeä, umaminen ja täyteläinen, täydellinen illanistujaisruoka tai yhdessä kokattava tarjottava, gyoza - japanilainen dumpling. Tämä ensin paistettava ja sen jälkeen samassa pannussa höyrytettävä herkku haastaa luovuutesi. Täytteiden suhteen vain taivas on rajana.

https://fetchrss.com/rss/601d4a8322dcf060fc1d9b936051eda39c98973cf44aa6e2.xml