Burgundin pata

24.01.2021

Lämmittävä talvinen pataruoka, joka valmistuu uunissa sillä aikaa kun olet hiihtoladulla tai pulkkamäessä.

Burgundinpata
Burgundinpata

Ainesosat 4-6 hlö

Ruoka

  • 750g naudan keittoliha
  • 1pkt pekoni
  • 6kpl herkkusieni
  • 1kpl iso sipuli 
  • 2kpl porkkana
  • 2,5dl punaviini
  • 1kpl fond du chef lihaliemi hyytelö
  • 15kpl hillosipuli 
  • 1kpl valkosipulin kynsi
  • 3kpl laakerinlehti
  • 5kpl mustapippuri
  • tuoretta timjamia
  • 2kpl porkkana
  • 1rkl vehnäjauhoja


Ohjeet


Ruskista padassa kuutioitu pekoni ja naudanliha. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja lohkotut herkkusienet. Hetken freesailun jälkeen lisää reilu ruokalusikallinen jauhoja ja sekoita. Kaada perään punaviini ja anna kiehahtaa, jonka jälkeen voit lisätä kaikki muut aineet. Kaada perään vielä 7dl kuumaa vettä. Nestettä pitää olla kuitenkin niin reilusti että padassa olevat ainekset peittyvät. Pidä kattila liedellä niin pitkään että neste kiehahtaa uudelleen, jonka jälkeen siirrä pata uuniin kansi päällä 160c noin 2-3tunniksi. Tai kunnes liha on mureaa.

Tarjoa lisukkeeksi keitettyjä perunoita, riisiä tai perunamuusia.

.