Lempeän tulinen 'Nduja pasta

30.03.2021

Jos olet joskus kuullut pastasta nimeltä penne al'arrabbiata ja satuit vielä tykkäämään siitä on tämä pasta ehdottomasti makuusi. 'Nduja on Italian Calabriasta kotoisin oleva pehmeä salami, joka on jopa niin pehmeä että sillä voisi voidella leivän. Se saa potkunsa peperoncino chilistä ja ensi kertaa sitä käytettäessä kannattaa olla varovainen ettei vahingossa tee ruoasta liian tulista omaan makuun, niinkuin itse tein. Onneksi jääkaapissa oli avuksi piimää ja vaaleaa leipää sammuttamaan poltteen suussani.

Ainekset: 2-4hlö

  • 'Nduja makkara - Käytin kokonaisen 125g painavan ja omaan makuuni se oli hieman liian tulista. Suosittelen käyttämään puolikkaan. Tulisuuden tunteminen on toki yksilöllistä.
  • 2dl kuohukerma
  • 1rkl tomaattipyre
  • 2kpl kevätsipuli
  • 1kpl mozzarella
  • 1dl parmesan(raastettuna)
  • 250g Rummo Mezzi Rigatoni
  • Tuoretta basilikaa

Ohje:

  1. Laita vesi kiehumaan ja mausta se suolalla. Keitä pasta pussin ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa freesaa pannulla öljyssä sipulin hienonnetut valkoiset osat, 'nduja makkara(tai puolikas), ja tomaattipyre. Älä ota väriä. (painele 'nduja paistinlastalla tai vastaavalla "hajalle")
  3. Parin minuutin freesailun jälkeen lisää pannulle kerma ja kiehauta, jonka jälkeen laita levy pienelle ja hauduta sen aikaa kun pasta kypsyy.
  4. Kun pasta on kypsä, ota noin desi pastan keitinvettä ja kaada se pannulle kastikkeen sekaan. Laita sekaan myös siivilöity pasta, raastettu parmesan ja kevätsipulin hienonnetut vihreät osat.
  5. Kiehauta ja tarkista maku. Revi pinnalle mozzarella ja "gratinoi" hetki kuumassa uunissa niin että juusto sulaa. Voit myös sekoittaa mozzarellan pastan sekaan ilman gratinointia.
  6. Koristele tuoreella basilikalla.