Nakkipiilo pizza

19.03.2021

Hyvä ystäväni pyysi tekemään julkaisun pizzasta. Koin että minulla ei juurikaan ole  aiheeseen mitään annettavaa. Pizza on pizza ja se on nyt muodissa. Kaikki ovat tehneet pizzaa ja luultavasti kaikilla sen tekeminen on aika hyvin hallussa. Juteltuamme hetken pizzoista oivalsin kuitenkin että voisihan sitä jotenkin leikkisämminkin lähestyä, eikä aina tarvitse otsa kurtussa noudattaa pyhiä napolilaisia pizzan valmistus rituaaleja. Joten tässä julkaisussa ei niinkään pureuduta reseptiikkaan vaan ideaan ruoan kanssa leikittelystä, koska minusta se ei ole ikinä väärin. 

Mitä (ainakin) tarvitset:

  • Pizzataikina (Voit tehdä itse tai oikaista ja ostaa kaupasta taikinapakastealtaasta Fazerin valmiita pizzataikina palloja. Sillointällöin saa olla laiska, ei kaikkea tarvitse aina itse tehdä)
  • Tomaattikastike( Itse soseutan säilyketölkistä kokonaisia san marzano tomaatteja tai vastaavia, valkosipulinkynnen, tuoretta basilikaa, mustapippuria, suolaa ja hieman sokeria ja oliiviöljyä.)
  • Mozzarella juustoa raasteena ja pallona
  • Raakamakkaraa(Testasin Hk:n Livornon luigi ja sillä pääsi aivan autenttisen salsiccia pizzan makumaailmaan)


Tee näin:

  1. Muotoile pizzataikina pyöreäksi. Aseta makkarat reunalle ja käännä reunat makkaroiden yli ja paina kevyesti taikina yhteen. 
  2. Levitä tomaattikastike pohjaan.
  3. Ripottele tomaattikastikkeen päälle mozzarella raaste ja revitty mozzarella.
  4. Paista 250c uunissa kunnes pohja on kypsä.
  5. Anna levätä hetki uunin jälkeen koristele basilikalla.
  6. Nauti!